RespoCity WORKSHOP

 

La Facultatea de Arhitectură și Urbanism din Cluj a avut loc workshop-ul "Orașele Viitorului. Importanța reciclării DEEE-urilor și impactul lor nociv asupra mediului și sănătății oamenilor"
Evenimentul a fost moderat de Teodora Tompea (Digi24), iar speakeri au fost Cristian Pocol, Președintele Asociației RESPO DEEE, Șerban Țigănaș, Decan FAU, UCTN, EUT+, Sorin Dan Clinci, Manager proiect la IRCEM, Institutul pentru Cercetări în Economie Circulară și Mediu, Anamaria Șchiop, Responsabil mediu la Union CO SRL și Vasile Nistor, Reprezentant THE GREEN PROJECT, Centru de colectare DEEE Jucu.
DEEE-urile sunt deșeurile cu cea mai mare rată de creștere la nivel mondial, doar în 2021 fiind generată o cantitate de DEEE-uri mai mare decât greutatea Marelui Zid Chinezesc.
În cadrul workshop-ului s-a discutat despre concursul RESPO CITY, cel mai apreciat și premiat concurs de arhitectură și design urban la nivel național. În premieră la Cluj s-a anunțat ediția a doua a concursului, care va debuta ca dată de înscriere pe 27 februarie 2023.
Workshop-ul face parte dintr-o serie de 4 evenimente similare ce vor avea loc la toate universitățile din țară partenere ale concursului RESPO CITY.
 
 

Go back