CASA 2024

 

COMUNICAT DE PRESĂ

 

Studenții Facultății de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca distinși în cadrul celei de-a 15-a ediții a  Concursului Anual al Studenților Arhitecți, la Debrecen în Ungaria.

 

A 15-a ediție a Concursului Anual al Studenților Arhitecți s-a încheiat sâmbătă, 22 iunie, cu festivitatea de premiere ce a avut loc la Debrecen, Ungaria. Juriul internațional compus din arhitecții Előd Golicza, Noémi Soltész și Katharina Tielsch a fost reprezentat la evenimentul de decernare a distincțiilor de arhitectul Előd Golicza. Premierea s-a desfășurat în noile ateliere ale Departamentului de Arhitectură din cadrul Universității din Debrecen, participantă în cadrul competiției, realizatoare a temei de concurs și gază a ediției 2024.

Anterior festivității de premiere juriul a ales din cele 148 de proiecte predate în cadrul concursului un total de 20 de proiecte finaliste. În mod inedit juriul concursului a decis să nu traseze o ierarhie specifică folosind modul clasic de acordare al premiilor (locurile 1, 2, 3 și mențiuni) ci mai degrabă să dea glas diversității abordărilor contemporane ca răspuns arhitectural la o temă și un amplasament deosebit de complexe prin menționarea a 5 proiecte care s-au distins prin unicitatea lor.

Felicităm și pe această cale studenții clujeni ai celor 8 echipe finaliste compuse din studenții Karina Crauciuc / Andreea Cărăușu, Sabrina Dâscă / Antonia Baboș, Elisabeta Acsinte / Silviu Mitocaru, Ana Moțățăianu / Andreea Coman, Romina Ciont / Andreea Halip, Ștefan Barabulă / Rareș Cuc, Roberta Timu / Bianca Stoichiță precum și echipa care s-a alăturat grupului select de 5 proiecte distinse pentru unicitatea lor, compusă din Julia Debre și Diana Nodiș.

Sponsorul concursului, compania ALLBIM NET, a acordat și cu ocazia acestei ediții un set de premii speciale: All Plan Special Prize și Lumion Special Prize. Studenții clujeni au fost distinși și la aceste categorii și îi felicităm pe această cale pe Denisa Boroica, Angela Sîrbe și Denis Solovăstru.

Facultatea de Arhitectură și Urbanism a Universității Tehnice din Cluj-Napoca a fost reprezentată la festivitatea de premiere de o delegație compusă din cadrele didactice Ș.l.dr.arh. Paul-Mihai Moldovan, Asist.drd.arh. Cătălin-Lucian Pop și studenții Karina Crauciuc, Andreea Cărăușu, Sabrina Dâscă, Antonia Baboș, Elisabeta Acsinte, Silviu Mitocaru, Ana Moțățăianu, Andreea Coman, Romina Ciont, Andreea Halip, Julia Debre, Diana Nodiș, Denis Solovăstru,  Clara Cazac și Simina Griga.

La festivitate au luat parte studenți și îndrumători aparținând Facultății de Arhitectură și Urbanism a Universității Politehnice Timișoara, Departamentului de Arhitectură al Universității din Oradea și ai Departamentului de Arhitectură al Facultății de Inginerie din Debrecen. Lista completă a celor 20 de proiecte finaliste precum și a premiilor juriului poate fi consultată pe site-ul competiției la următorul link: https://concursul.casa/short-list.

Felicitări tuturor participanților la cea de a 15-a ediție a Concursului Anual al Studenților Arhitecți, mulțumiri organizatorilor și gazdelor acestei ediții a concursului - Departamentul de Arhitectură al Facultății de Inginerie din Debrecen, sponsorului acestei ediții - compania ALLBIM NET, precum și celor 3 membrii ai juriului arhitecții Előd Golicza, Noémi Soltész și Katharina Tielsch.

Echipa de îndrumare a anului doi de studii a Facultății de Arhitectură și Urbanism din Cluj-Napoca mulțumește pe această cale conducerii facultății și conducerii universității pentru sprijinul continuu acordat în vederea organizării corecturilor comune și a participării anuale în această aventură didactică care se numește CASA!

Go back